Velikonoce Lucky Vondráčkové

28. října 2010 v 19:20 | Péťule
Jak prožívají naše hvězdy showbyznysu Velikonoce? Mají rádi velikonoční nádivku, nebo dávají přednost mazanci a beránkovi? Jsou nějaké zvyky, které přesně o Velikonocích dodržují? Na podobné otázky jsme se zeptali čtyř známých lidí a samozřejmě jsme od nich získali i velikonoční recept. Tady jsou jejich odpovědi.
Lucka


1/ Co pro vás znamenají Velikonoce?
Mám ráda hlavně ty barvy, které se s těmihle jarními svátky spojují. Hodně syté a neprůsvitně agresivní. Ale Velikonoce mě jinak nijak zvlášť neberou a výrazně je neslavím. Myslím, že by se asi spíš líbily hadům vejcožroutům. Někde jsem tuhle viděla obrázek, jak jeden takovej polyká vajíčko i se skořápkou. Koukala jsem na to jak puk.
2/ Jaké dodržujete velikonoční zvyky?
Ne, ne, přijde mi totiž dost drsné na někoho v té zimě vylít kbelíl vody, to je jako bych mu vykouzlila zápal plic, že jo? Nebo někoho pěkně zmydlit, to mi taky nepřijde nijak povznášející. Ale vajíčka doma barvíme, to jo, pomlázku taky máme, jenže stejně raději slavím něčí narozeniny.
3/ Kdo se u vás doma stará o velkonoční výzdobu?
Na výzdobu je expert máma, ladí celý náš domeček, kde už tedy nebydlim, do dvoubarevných kombinací a já se nechávám překvapovat, jak to letos a příště a pak znova hezky vymyslí. Pokud jde o mě, tak žádná sláva. Už se mi taky stalo, že jsem vánoční dekorace nechala tam, kde byly, protože už se zase blížily další Vánoce. Trochu drsné, co?
4/ Bez jakého jídla si nedovedete tyto svátky představit?
No, to bude asi potíž, já bych totiž předepsala na Velikonoce úplně všem lidem buchtičky se šodó, mám je pekelně ráda, takže bych je nařídila konzumovat pravidelně a povinně. Jinak se asi vůbec nic nezkazí zeleninovým salátem, který také bude plný jarních barev a určitě pozvedne náladu.
Salát á la Lucie

Potřebujete: ledový salát, červenou, zelenou a žlutou papriku, salátovou okurku, avokádo, kompotovaný nebo čerstvý ananas, dvě lžíce olivového oleje, 10 dkg žampionů, pro masožravce eventuálně i 10 dkg kuřecích prsíček Do mísy natrhejte půl hlávky ledového salátu (podle velikosti), přidejte na proužky nakrájenou papriku (od každé barvy půlku), část pokrájené salátové okurky, půlku na kostičky nakrájeného avokáda, asi 10 dkg ananasu. Na olivovém oleji zprudka osmahněte na větší kousky pokrájené osolené a opepřené žampiony (eventuálně přidejte i nudličky kuřecího masa), směsí i se šťávou polejte připravenou zeleninu. Pochutnáte si, když si k salátu nasuho pečetě toustový chléb nebo topinky z chleba...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama